in

Super jahta na kolesih

Avtodom v vrednosti 2 milijona dolarjev, imenovan prva “kopenska superjahta” na svetu, je opremljen s parketom, napravami Miele in garažo za Ferrari-ja.

Novi nemški proizvajalec avtomobilov pomaga pri premikanju avtodoma iz rok upokojencev v svet prvovrstnega razkošja z avtodomom z vrhunskimi aparati, veliko zakonsko posteljo in dovolj veliko garažo za športni avto.

Najnovejši model Dembell Motorhomes vozi na triosnem Mercedes-ovem podvozju z elegantno notranjostjo, ki so jo oblikovali Azimut Yachts. Pečica, pomivalni stroj, mikrovalovna pečica in 60-litrski hladilnik so vsi iz podjetja Miele z Bose sistemom za domači kino.

Je tudi okolju prijazen-s strešnimi solarnimi paneli, 270-litrskim rezervoarjem za sladko vodo in vgrajenim generatorjem. Dembell bo 27. avgusta uradno predstavil svojo “kopensko superjahto” v salonu prikolic v Düsseldorfu.

Proizvajalec še ni objavil cene za svojo “jahto” vendar poznavalci napovedujejo, da bi se morala gibati okoli dveh milijonov dolarjev.

Sprednja kabina ima kapitanove sedeže za štiri, vse z masažno funkcijo, pa tudi dodatno zakonsko posteljo, ki se dvigne in ne vidi.

Notranjost čisti šest metrov in pol, zato se bodo morali le najvišji potniki skloniti na tla iz trdega lesa, da odprejo prosojna steklena vrata, ki ločujejo različne ‘sobe’.

Glavna spalnica, ki uporablja izvlečni razširitveni modul za razširitev “celotnega snopa”, ima prostor za veliko zakonsko posteljo in 55-palčni televizor.

Dekor sestoji iz oblazinjenega usnjenega kavča, zložljivimi jedilnimi stoli v slogu režiserja, stenskimi svetilkami, ambientalno razsvetljavo in pametnimi kovinskimi oblogami.

Kopalnica, obložena s pravim kamnom, ima keramično stranišče in eleganten umivalnik.

Ogrevanje tal in radiatorjev ter ogrevana okenska stekla ohranjajo toploto.

Odvisno od modela je garaža avtodoma dovolj velika za shranjevanje kolesa, skuterja, pametnega avtomobila ali celo športnega kupeja.

Avtodomi so hitro postali najnovejša igra bogatih. Novi 2022 Pro-EV iz Living Vehicle ponuja profesionalno kuhinjo, spa kopalnico in celo pralno/sušilni stroj.

Približno 23 kvadratnih metrov notranjega prostora vključuje glavno spalnico z zakonsko posteljo, ki se zloži, da naredi prostor za pisarniški ali zabaviščni prostor z izbirnim 70-palčnim domačim kinom 4K HD.

Februarja je kitajski avtomobilski proizvajalec Maxus predstavil dvonadstropno avtodom z dvigalom in balkonom.

SAIC Maxus Life Home V90 Villa Edition RV ima 215 kvadratnih metrov bivalnega prostora v pritličju in dodatnih 133 kvadratnih metrov v sončni sobi na strehi.

Na voljo je za 413.000 dolarjev, trenutno pa je na voljo le na Kitajskem.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Plačevanje z odtisom dlani? Pri odločanju o zasebnosti smo žrtve lastne psihologije!

Grčija preventivno postavila 40km dolg zid