in

Rokoborba z roboti?

Miljarder Elon Musk je na tiskovni konferenci ob napovedi robota z imenom Tesla Bot povedal, da bo robot tehtal približno 60kg in da bodo ljudje fizično močnejši od njega. Prav tako je napovedal, da bodo ljudje hitrejši od robota, tako da bi mu v skrajni sili lahko tudi ušli.

Musk je s svojimi izjavami skušal pomiriti ljudi, ki so ga spraševali ali bi nam lahko grozil upor teh robotov, ki bi se spremenil v scenarij podoben tistim iz filmov Terminator.

Tesla bo morda prihodnje leto predstavil humanoidnega robota, ki bo zasnovan za nevarno, ponavljajoče se ali dolgočasno delo, ki ga ljudje ne marajo opravljati, je napovedal Elon Musk.

Če pa vam humanoidni roboti brez kančka človečnosti vzbujajo srh in robofobijo, pa se vam Tesla Bot-a ni potrebno bati, saj je Elon Musk povedal, da bo tehtal le okoli 60 kilogramov in je zasnovan tako, da ga lahko ljudje tudi fizično premagajo, če je potrebno.

Musk, ki že dolgo svari pred nevarnostmi, ki jih prinaša umetna inteligenca je povedal tudi da pri Tesli skušajo narediti uporabno umetno inteligenco, ki jo bodo ljudje imeli radi in bo nedvomno dobra in koristna.

Poleg tega se bo robot lahko premikal zgolj s hitrostjo 5 milj na uro oz. približno 8 km, kar bi v skrajnem slučaju ljudem olajšalo pobeg, če bi šlo z robotom kaj narobe.

Podjetnik je to razkril na dogodku Tesla Day AI, ki so ga prenašali v živo s sedeža podjetja v Palo Altu v Kaliforniji.

Musk je dejal, da bo robot visok približno 170 centimetrov in naj bi lahko opravljal naloge kot je nabiranje živil in druge naloge, ki so za ljudi nevarne in jih zato ljudje ne želijo opravljati. Ob tem je dodal še, da bi lahko robotu rekli, naj “gre v trgovino in kupi naslednja živila.” Ne da je takšno opravilo posebej nevarno, vendar se vam bo morda zdelo ponavljajoče in dolgočasno.

Miljarder je dodal še, da bo robot nadomestil pomanjkanje delovne sile in bo tako imel “globoke posledice za gospodarstvo”.

Čeprav ni jasno po kakšni ceni se bo Tesla Bot prodajal pa je Musk dejal, da bi bilo pomembno, da stroj ne postane “predrag”.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Grčija preventivno postavila 40km dolg zid

10 preverjenih načinov, kako postati pametnejši