in

Kaj je ta mojster naredil iz starega predalnika vas bo šokiralo!

Star predalnik in genijalna ideja.

 

“Ta predalnik Dixie sem našel na lokalni razprodaji pohištva. Medtem, ko mi je bil všeč videz in slog dela iz sredine stoletja, je konča potrebovala nekaj dela in začutila sem, da je kos potreboval malo barve in geometrijsko zasnovo, da bi ustvaril nekaj vizualnega interesa. Ker je bilo splošno stanje predalnika precej dobro, sem se odločil, da ga ne bom barval, da bi se les osvežil, kot ga rad imenujem, in dodal zasnovo v zgornji predal.

Da bi les zatemnil brez odstranjevanja in brušenja predalnika, sem z brusnim papirjem z zelo peskom pomagal, da se znebim nadlaka, ne da bi obrusil barvo madeža. Nato sem uporabil madež iz temnega oreha in dal kosu en sloj ter pustil, da se je sušil celih 48 ur. To je dalo lesu bogatejši videz in pomagalo prikriti in skriti praske in umazanije, ki jih je imel tu in tam. Nato sem košček zatesnil z dvema slojema poli na vodni osnovi v satenu za trpežnost.

Za geometrijsko zasnovo sem izbral 3 barve, črno, belo in živo modro. Nekaj ​​orehovega lesa je ostalo tudi za del zasnove. Na sprednji strani predala sem izmeril 4 kvadratke, nato z ene barve trikotnikov odlepil eno barvo in vsako barvo pobarval, začenši s črno in zaključno z modro.”

Največji nasvet: Ko narišete dizajn, ga zalepite s trakom (ali s katerim koli delom modela, s katerim začnete) in najprej nanesite tanek premaz na vodni osnovi. To bo zapečatelo robove traku in preprečilo, da bi katera koli barva odtekla pod. Če katera od poligonskih ploščic pride pod, je jasno in tega ne boste mogli videti! Poleg tega (za tiste čistilce lesa) to ščiti les in po celotni liniji je mogoče cel kos odstraniti in izboljšati.

Le malo barve in nekaj madežev je resnično spremenilo to običajno, komodico iz sredine stoletja v edinstveno izjavo!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Najpametnejši pripomočki, ki jih lahko človek kupi leta 2021

91 letnik fizično obračunal s trolom