in

Elon Musk je sklenil 44 milijard dolarjev vreden prevzem Twitterja

Najbogatejši človek na svetu je uspešno zaključil prevzem enega največji družbenih medijev, s čimer je Twitter potisnil v novo dobo.

Po mesecih tarnanja, tožb, besednega blatenja in drame na sodišču je Elon Musk končno postal lastnik Twitterja.

V četrtek zvečer je gospod Musk sklenil posel v vrednosti 44 milijard dolarjev za nakup storitve družbenih medijev, so povedali trije ljudje, ki poznajo situacijo. Takoj po prevzemu pa se je pričela čistka, pri čemer so bili v četrtek odpuščeni vsaj štirje direktorji Twitterja – vključno z izvršnim direktorjem in glavnim finančnim direktorjem. G. Musk je v sredo prispel na Twitterjev sedež v San Franciscu in se srečal z inženirji in direktorji oglasov.

Sklenitev posla, ki je sledil mesecih drame in pravnih izzivov, ko si je g. Musk premislil glede nakupa podjetja, postavlja Twitter na negotovo pot. G. Musk, ki se sam opisuje kot “absolutist svobode govora”, je dejal, da želi platformo družbenih medijev narediti bolj svobodno mesto za vse vrste komentarjev in da bo “preklical trajno prepoved” nekdanjega predsednika Donalda J. Trump iz službe.

Odprt pristop g. Muska do govora na Twitterju bi lahko poslabšal dolgo tleča vprašanja strupene vsebine in dezinformacij, kar bi vplivalo na politične razprave po vsem svetu. Prvi preizkusi bodo prišli čez nekaj dni, ko bo Brazilija izvolila svojega predsednika in bodo ameriški volivci 8. novembra šli na vmesne volitve. Twitter je dejal, da bo prepovedal zavajajoče trditve o glasovanju in izidu volitev, vendar je bilo to, preden ga je imel gospod Musk.

Pridobitev so slavili nekateri republikanci, ki so trdili, da je Twitter cenzuriral konservativna stališča. Raziskovalci pravijo, da so pravila Twitterja bistvenega pomena za boj proti spletnemu sovražnemu govoru in dezinformacijam. Nekateri oglaševalci so zaskrbljeni, da se bodo v prihodnje njihove blagovne znamke pojavljaje ob kontroverznih tvitih.

G. Musk, ki je eden najbolj aktivnih uporabnikov Twitterja in ima več kot 109 milijonov sledilcev, je letos začel kopičiti delnice podjetja, ki ga je sedaj prevzel.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Roboti na mejo namesto carinikov

Donald Trump pravi, da bo leta 2024 znova kandidiral za predsednika