in

Elon Musk dostavil prvi Teslin tovornjak

Kljub velikim težavam je Tesli uspelo dobaviti prvi tvoronjak. Še vedno pa ni znano koliko jih podjetje sploh lahko proizvede.

Izvršni direktor Tesle, Elon Musk je v četrtek podjetju PepsiCo dostavil prvi težki tovornjak, ne da bi ponudil napovedi glede cen tovornjaka, proizvodnih načrtov ali količine tovora, ki ga lahko vleče.

Musk, ki se je pojavil na odru na dogodku v Teslini tovarni v Nevadi, je dejal, da bo tovornjak za dolge razdalje na baterijski pogon zmanjšal emisije na avtocestah, presegel obstoječe dizelske modele glede moči in varnosti ter razvil tehnologijo hitrega polnjenja, ki bi jo Tesla uporabljala v svojem prihajajočem Cybertrucku.

“Če ste tovornjakar in želite najhujšo napravo na cesti, je to to,” je dejal Musk in opozoril, da je minilo pet let, odkar je Tesla objavila, da razvija popolnoma električni tovornjak. Kljub temu strokovnjaki iz industrije ostajajo skeptični, da lahko električni tovornjaki z baterijami gospodarno prenesejo obremenitev vleke velikih tovorov na stotine milj.

Ob Muskovem prvem razkritju Tesle, odkar je prevzel Twitter – prevzem, za katerega nekatere vlagatelje skrbi, da je postal moteč – podjetje ni objavilo cene za Semi, zagotovilo podrobnosti o različicah tovornjaka, ki jih je prvotno načrtovalo, ali zagotovilo napovedi za dobave PepsiCo ali druge stranke. Tesla je dejala, da bo začela uporabljati Semi za pošiljanje delov v svojo tovarno v Fremontu v Kaliforniji.

Leta 2017 so pri Tesli povedali, da bo različica Semi z dosegom 300 milj stala 180 000 $, različica s 500 milj pa 180 000 $, vendar so se cene Teslinih osebnih električnih vozil od takrat močno povečale.

Robyn Denholm, predsednica Tesle, je pred kratkim dejala, da bo proizvajalec avtomobilov letos morda proizvedel 100 Semisov. Musk je dejal, da bo Tesla leta 2024 nameravala proizvesti 50 000 tovornjakov.

PepsiCo, ki je zaključil svojo prvo tovorno vožnjo s tovornjakom Tesla za dostavo prigrizkov za tiste, ki se udeležijo predstavitvenega dogodka v Nevadi, je leta 2017 naročil 100 tovornjakov.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kanye West pohvalil Hitlerja

Tyson Fury se ‘boji’ opustiti boks