in

Donald Trump pravi, da bo leta 2024 znova kandidiral za predsednika

Trump za predsednika kandidara že tretjič.

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump je sprožil svojo tretjo kandidaturo za Belo hišo in izjavil: “Ameriška vrnitev se začne prav zdaj.”

Na svojem posestvu na Floridi je dejal: “Moramo rešiti svojo državo.”

Napoved gospoda Trumpa prihaja, ko ga nekateri kolegi republikanci krivijo za slabo predstavo stranke na vmesnih volitvah prejšnji teden.

Predsednik Joe Biden, ki je pred dvema letoma premagal gospoda Trumpa, je dejal, da bo morda kandidiral za ponovno izvolitev leta 2024.

76-letni gospod Trump je v govoru pred povabljeno množico iz plesne dvorane svojega zasebnega kluba Mar-a-Lago v Palm Beachu v torek zvečer dejal: “Smo narod v zatonu.

“Za milijone Američanov sta bili zadnji dve leti pod vodstvom Joeja Bidna čas bolečine, stiske, tesnobe in obupa.”

V nadaljevanju je povedal: “Da bi Ameriko znova naredili veliko in veličastno, nocoj objavljam svojo kandidaturo za predsednika ZDA.”

Malo pred govorom je zvezni volilni komisiji vložil dokumentacijo, s katero je uradno razglasil svojo predsedniško kandidaturo in odprl račun za zbiranje sredstev.

Pred Mar-a-Lagom so se zbrali podporniki, ki so mahali z zastavami Trumpa 2024.

Govor gospoda Trumpa je trajal več kot eno uro in se dotaknil mnogih istih tem, ki jih je na odru ponavljal več mesecev.

Ti so vključevali varnost meja, energetsko neodvisnost in kriminal, pa tudi napade na Bidenov dosje na položaju.

Na koncu govora se mu je na odru pridružila žena Melania Trump. Vendar je bilo prisotnih manj družinskih članov kot na nekaterih njegovih preteklih dogodkih, Ivanka Trump in Donald mlajši pa se ga nista udeležila.

Po Trumpovi objavi je Ivanka, ki je bila prej višja svetovalka v očetovi administraciji, izdala izjavo, v kateri je dejala, da se umika iz politike in ne bo sodelovala v kampanji leta 2024.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Elon Musk je sklenil 44 milijard dolarjev vreden prevzem Twitterja

Artemis 1 prepotoval polovico poti do Lune